Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Αναρωτιέμαι


Τι σημαίνει όταν κάποιος σου λέει "σ' αγαπώ", "σε νοιάζομαι" και "είμαστε μαζί"; Τι περιμένεις όταν ακούς αυτές τις λέξεις από κάποιον που σ' έχει κάνει να νοιώθεις, ας πούμε, άσχημα; Οι σχέσεις αγάπης, είναι μόνο για τις ηλιόλουστες μέρες; Τις μέρες με συννεφιά, πρέπει να τις περνάς μόνος σου; Κι αν ναι, τότε τι νόημα έχουν οι λέξεις;

Τι σημαίνει "μαζί"; Είναι το εύκολο "μαζί"... κι είναι και το άλλο, το "μαζί" που όχι μόνο λέγεται, αλλά το νοιώθεις, το βλέπεις στα μάτια, στα δάχτυλα, στα χείλη.

Το πρώτο "μαζί" είναι όντως εύκολο. Μαζί στη χαρά, μαζί στη διασκέδαση, μαζί στις πλάκες, μαζί στα γέλια. Και τι γίνεται όταν δεν έχεις χαρά, όταν δε μπορείς να διασκεδάσεις, να κάνεις πλάκα, να γελάσεις; Τότε στο "μαζί" μπαίνει παρένθεση. Αυτές τις στιγμές, ώρες, μέρες, τις περνάς μόνος, με κάποιον κάπου εκεί γύρω, απλά να σου λέει πως είναι "μαζί" σου, χωρίς όμως να μοιράζεται αυτό που έχεις μέσα σου. Αυτό το "μαζί", το έχω μ' όλο τον κόσμο. Όλη μου τη ζωή το 'χω. Εγώ ενδιαφέρομαι για το άλλο "μαζί". Εκείνο το "μαζί" που δε σου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Εκείνο το "μαζί" έχει σημασία για μένα. Το "μαζί" που δεν βάζει σε παρενθέσεις τις δυσκολίες. Το "μαζί" που πρέπει να το έχεις μέσα σου για να μπορείς να κάνεις τον άλλον να το νοιώσει. Το "μαζί" που είναι πολύ πιο πέρα απ' τις λέξεις. Το "μαζί" που κάνει πόνο σου τον πόνο του άλλου. Το "μαζί" αυτό, δεν χρειάζεται καν να ειπωθεί. Είναι στην ατμόσφαιρα, είναι στο κορμί, στην ψυχή, είναι παντού.

Αυτό είναι το "μαζί" του "σ' αγαπώ" και του "σε νοιάζομαι"...αυτό είναι το "μαζί" που θέλω να νοιώσω, μα δεν μπορώ. Μάλλον γιατί δεν είναι εκεί...

6 σχόλια:

Christina Markoulaki είπε...

Το δεύτερο 'μαζί' που περιγράφεις σπάνια ειπώνεται, απλά το νιώθεις-ξέρεις πώς; Το βλέπεις στα μάτια του άλλου. Εγώ πάντως έτσι το αναγνωρίζω, μέσα σε ένα βλέμμα γεμάτο γλύκα και ζεστασιά, μέσα σε μάτια που καρφώνονται στα δικά σου με τόλμη, χωρίς φόβο..

Υ.Γ. Χάθηκα για λίγο καιρό, αλλά δε σε ξεχνάω!

Γυναίκα είπε...

Yup! Όπως το λές! Αυτό ακριβώς εννοώ! Αυτό το ρημάδι ψάχνω να βρω (Όχι στη ζωή μου γενικότερα, να εξηγούμαι. Σε συγκεκριμένη κατεύθυνση) αλλά μάλλον άσκοπα.

Anyways, καλά είσαι εσύ; Θα χαρώ ν' "ακούσω" πως πέρασες πολύ όμορφα.

Καλό φθινόπωρο!! :)

Christina Markoulaki είπε...

Ναι, πέρασα πολύ όμορφα, πλέον ετοιμάζομαι για τη νέα σχολική χρονιά. Κι εσύ ελπίζω όλα καλά.

Όσον αφορά αυτό το περίφημο 'μαζί' που εσύ (και όλοι μας) ψάχνεις προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και δε το έχεις δει μέχρι τώρα, τότε δύσκολα θα σου 'βγει' ξαφνικά με αυτόν τον άνθρωπο μετά από τόσο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον έτσι νομίζω χωρίς να ξέρω τη κατάσταση.

Πάντως όλοι πρέπει να προσέχουμε σε τι προσδοκίες σχηματίζουμε για κάθε άτομο, προς αποφυγήν υπερβολικών απαιτήσεων ή υπερβολικής απογοήτευσης! Σου μιλάω ειλικρινά και ευθέως, αλλά τα πάντα είναι σχετικά, σίγουρα.

Γυναίκα είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο. Δεν πρόκειται να "βγει" κάποτε. Ή είναι εκεί ή δεν είναι. Απλά αρχικά πίστευα πως δεν ήταν, λίγο αργότερα φάνηκε πως μπορεί και να ήταν, ακόμα πιο αργά υπέθεσα πως δεν ήταν, κάποτε έμοιασε σαν να ήταν και τώρα λέω πάλι πως δεν είναι. Λολ, ακούγεται χαζό, το ξέρω, αλλά είναι και θέμα συγκυριών. Δεν είναι σπάνιο να είναι κι οι συγκυρίες να μην βοηθούν να φανεί ή το αντίθετο.

Οι υπερβολικές απαιτήσεις είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα. Κάτι που σε κάποιον φαντάζει υπερβολικό, σε κάποιον άλλον φαντάζει αυτονόητο. Όσο για την υπερβολή της απογοήτευσης, δεν υφίσταται. Η ζωή μ' έχει μάθει να περιμένω απ' τους πάντες τα πάντα.

Τεσπά δεν σκάω ιδιαίτερα, μη φανταστείς. Απλά κάποια περίοδο μ' είχε απασχολήσει έντονα το θέμα. Όχι πια :)

Christina Markoulaki είπε...

Έχεις δίκιο σε όλα που λες. Σίγουρα τα πάντα είναι ένα 'ρεμίξ' συγκυριών, χαρακτήρων και διάθεσης. Αν αξίζει πάντως να περιμένεις για την απόλυτη επιβεβαίωση (αν υπάρχει κάτι τέτοιο), τότε ΟΚ, αν και βλέπω ότι ήδη η υπομονή σου εξαντλείται...

Τουλάχιστον η όλη κατάσταση εμπνέει όμορφες αναρτήσεις στο blog σου!

Τέλος, μια ευχή για κάποιους στη ζωή σου που σίγουρα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα: Καλή σχολική χρονιά στα παιδάκια σου!

Γυναίκα είπε...

Χαχα πάλι καλά που βρήκες κάτι όμορφο σ' αυτό το χάος.

Σ' ευχαριστώ κι εγώ και τα μωρά μου κι ευχόμαστε και σ' εσένα να έχεις μια καλή και δημιουργική σχολική χρονια!!